dimarts, 28 de juny del 2016

TRABAJO DE VERANO

Este año, no os pediremos que hagáis ningún trabajo de verano específico, lo que si recomendamos es comprar algún cuaderno de repaso (el que más os guste) para realizar durante estas vacaciones. Los contenidos que consideramos importantes repasar son:

- El cálculo y los problemas matemáticos.
- La comprensión de textos (tanto en castellano como en catalán).
- La lectura (también en ambas lenguas)

A continuación, os dejamos algunos recursos online complementarios (recordad también que podéis acceder a las actividades online colgadas durante el curso):

Comprensió lectora

Comprensió lectora 2

Comprensión lectora 1

Problemas matemáticos



ENTREGA DE NOTES

Recordau que demà és realitzarà l'entrega de notes. Es durà a terme a les mateixes classes de 4t a les 9h del matí.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Recordad que mañana se realizará la entrega de notas.Se llevará a cabo en las mismas clases de 4º a las 9h de la mañana.



dilluns, 20 de juny del 2016

REPETICIÓN CUESTIONARIOS PADRES

Cómo ya sabéis, el mes pasado pasamos  unas pruebas de comprensión lectora que se realizan a nivel nacional. Cómo recordaréis, los padres rellenasteis un cuestionario necesario para realizar un estudio. Dicho cuestionario se ha extraviado y nos han pedido si lo podemos repetir. Sintiéndolo mucho de antemano, os pediría que lo rellenaseis otra vez tal como se indica en el papel y nos lo hicierais llegar a través de los niños entre mañana y pasado.

Disculpen las molestia,

Nando Mesquida (tutor de 4ºA)

dilluns, 13 de juny del 2016

VESTUARIO FESTIVAL FINAL DE CURSO


VESTUARIO PARA 4ºA

NIÑAS :

  • Falda corta de colores alegres i vistosos.
  • Camiseta blanca de manga corta.
  • Zapatos estilo converse.
  • Labios pintados de color rojo-rosa.
  • Cabello: dos colas con lazos de colores,
NIÑOS:
  • Camiseta negra de manga corta.
  • Vaqueros cortos.
  • Zapatos estilo converse.

VESTUARIO PARA  4ºB

NIÑAS:
  • Falda de tutu de colores
  • Camiseta negra de manga corta.
  • Leggings piratas o largos negros.
  • Zapatos victoria.
NIÑOS:

  • Camiseta azul de manga corta.
  • Pajarita roja.
  • Vaqueros largos.
  • Zapatos estilo converse.

dimecres, 8 de juny del 2016

MAPA COMUNITATS AUTÒNOMES

A socials, esteim aprenent els territoris que formen Espanya i les seves comunitats autònomes. A continuació, podeu treballar-ho amb el següent mapa interactiu

MAPA COMUNITATS


Podeu seguir treballant amb un altra mapa interactiu. Clica aquí


dijous, 26 de maig del 2016

APRENDEMOS CON LOS IPADS

Nos encontramos en el último tramo del curso y los alumnos de 4º hemos aprovechado la clase de Lengua para repasar, de una manera diferente, la ortografía aprendida durante el tema. Para ello, hemos utilizado los ipads que tenemos gracias a la aportación de APA.



divendres, 20 de maig del 2016

JUGUEMOS CON LAS HORAS, MINUTOS Y SEGUNDOS



Este ultima evaluación, estamos aprendiendo a interpretar los relojes y a trabajar con las unidades de tiempo. A continuación, os dejamos un juego para que repaséis estos conceptos. Para empezar pulsa aquí



SANTA RITA

Avui hem celebrat el dia de Santa Rita (ja que enguany cau en diumenge). Per aquest motiu els alumnes de 4t hem baixat a l'església per veure la imatge de la santa, conèixer la seva història,  recitar-li un poema popular i finalment fer l'entrega de les roses precioses que heu portat de casa.

I recordau!! Us esperam diumenge durant  tot el dia per celebrar el dia de Santa Rita.

dijous, 19 de maig del 2016

SORTIDA AL PUIG DE RANDA

Enguany, commemoram el 700è aniversari de la mort d'en Ramon Llull. Per aquest motiu, dimecres, aprofitant un dia preciós, visitàrem el puig de Randa.


Férem una gimcana molt divertida!!

divendres, 29 d’abril del 2016

LUNES 2 DE MAYO NO LECTIVO

Recordad que el próximo lunes no hay clase. Descansad y recargad pilas para el martes.


divendres, 22 d’abril del 2016

FELIÇ SANT JORDI

Demà és Sant Jordi. Els carrers de Palma estaran plens paredetes de llibres.
És un bon moment per passar una estona entretinguda amb els nostres fills, promoure el gust per llegir,  mirant tot tipus de llibres i fins i tot comprant un llibre triat per ells mateixos.

divendres, 15 d’abril del 2016

VISITAM EL LABORATORI

Aquesta setmana, hem visitat el laboratori de l'escola. L'objectiu ha estat comprendre millor les propietats de la llum mitjançant experiments.

Els experiments són una bona manera d'alimentar la curiositat en els infants, motor indispensable per aprendre coses noves.

dijous, 14 d’abril del 2016

“Solo Respira”

En el taller emocional, esteim aprenguent maneres de controlar les emocions, sobretot aquelles que moltes vegades ens fan perdre el control.

A continuació podeu tornar a veure el vídeo amb el que hem treballat a classe. Aquest vídeo també ens serveix als adults. Tant per comprendre millor els nostres fills com per ser un model per ells.





dimecres, 6 d’abril del 2016

POEMAS

Esta evaluación, una de las notas de expresión oral en las diferentes lenguas,  es recitar un poema. A continuación, os dejamos unos enlaces para que vayáis eligiendo un poema que os guste y lo aprendáis.











EDUCACIÓ VIAL

Ahir els alumnes de 4t rebérem la visita d'un policia local. Ens va explicar com ser un bons vianants, com anar de manera segura amb la bicicleta i com ser un bons conductor en el futur.


dimecres, 23 de març del 2016

LLEGENDES DE PALMA

Dimarts férem un itinerari fantàstic de llegendes per Palma. Gràcies a l'entusiasme del nostre guia i la nostra curiositat ens ho passàrem d'allò més bé!

dimarts, 22 de març del 2016

REPASAMOS EL CÁLCULO Y LOS PROBLEMAS

Los contenidos que más nos cuestan de matemáticas son el cálculo y los problemas matemáticos. Durante estas fiestas, además de descansar y aprovechar para estar con la familia, es un buen momento para repasar estos contenidos

A continuación, puedes practicar las multiplicaciones de una, dos y tres cifras. Para empezar pincha aquí




Si quieres continuar practicando las multiplicaciones pulsa aquí



Divisiones de dos cifras en el divisor: pulsa aquí


Aquí puedes continuar practicando las divisiones. Pincha aquí



PROBLEMAS MATEMÁTICOS. PULSA AQUÍ






dilluns, 21 de març del 2016

ENTREGA NOTES DEMÀ

L'entrega de notes de 4t de primària es durà a terme  demà dimarts dia 22 de març a les 17:10 a les respectives classes.

A més a més, aprofitam per recordar que demà al matí,  tots els alumnes acabaran a la 13h degut a la sortida matinal que tenim programada.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

La entrega de notas de 4º de primaria se llevará a cabo mañana martes día 23 de marzo a las 17:10 en las respectivas clases.


Además, aprovechamos para recordaros que mañana todos los alumnos terminarán por la mañana a la 13h debido a la salida matinal que tenemos programada. 

dijous, 3 de març del 2016

TREBALL D'INVESTIGACIÓ

A l'assignatura de Socials, esteim vegent la història antiga. Per tal de que sigui un aprenentatge significatiu, realitzarem un treball d'investigació de la cultura que ens toqui. A classe. esteim recopilant la informació que trobam més important per llavors compondre el nostre treball i exposar-ho a la resta dels companys.

El treball ha de tenir el següent:


  1. Una portada. ( a casa)
  2. La cronologia històrica desde la prehistòria fins a la caiguda dels romans. (a casa)
  3. Lloc que ocuparen (podem posar qualque mapa també). (a classe)
  4. Com vivien. (a classe)
  5. Que feien (a que es dedicaven) ( a classe)
  6. Curiositats (tot allò que trobi interessant) (a classe i a casa)
  7. Podem adjuntar una manualitat o qualsevol idea que volguem adjuntar (això és voluntari) (a casa)

 Passes per fer un treball d'investigació
exemple d'un treball d'investigació

divendres, 26 de febrer del 2016

JUEGO CON LA CAPACIDAD Y PESO

Si quieres divertirte y repasar las unidades de capacidad y peso...pulsa aquí


SUMA Y RESTA DE DECIMALES

Si no té quedó claro las operaciones con decimales...puedes practicar a través del siguiente juego donde podrás repasar la teoría y la práctica. Para empezar pulsa aquí



dijous, 25 de febrer del 2016

LLEGIM EN PARELLA II

Aquesta setmana hem duit a terme la segona sessió de llegim en parella. A continuació, vos adjunt un parell de fotos del grup que treballa a la classe:

dilluns, 22 de febrer del 2016

LES FORCES I L'ENERGIA

En el tema 7 de Naturals, esteim aprenent els diferents tipus de forces i les seves utilitats i conseqüències a la vida quotidiana.



En Carlos, n'Óscar i na Mar ens han mostrat els seus fantàstics invents!

Amb aquest fantàstic experiment n'Iker ens ha explicat i mostrat un exemple clar de força de contacte i repulsió. Gràcies Iker per compartir amb tots la teva feina!

dimecres, 17 de febrer del 2016

PLAN PARA ESTE FIN DE SEMANA

Para este fin de semana nos gustaría que cocinéis en familia. Elegid una receta que os apetezca hacer para  trabajar los conceptos que estamos aprendiendo actualmente en matemáticas. Por ello, si es una receta donde se necesiten varios ingredientes que se tengan que pesar o calcular su capacidad mucho mejor. Así, aprovechamos para que se familiaricen con objetos como la balanza y el  medidor de capacidades.

Finalmente, si lo deseáis,  podéis compartir las recetas y   fotos de este divertido momento en familia y de vuestros deliciosos platos con el resto de la clase enviando las fotos a nuestro e-mail que tenéis en la parte inferior del blog.


FICHAS DE REPASO MATEMÁTICAS

A continuación, os dejamos dos fichas donde poder repasar las multiplicaciones por varias cifras y las operaciones con decimales. Si quieres acceder a ellas pulsa aquí y aquí




dimarts, 16 de febrer del 2016

ESCALAS DE CAPACIDAD Y PESO

Aquí os dejamos las escalas de capacidad y peso para que las imprimáis y tengáis una visión gráfica de cómo pasar de una unidad a otra o buscar equivalencias.




La división por dos cifras.

LLEGIM EN PARELLA 4tA


Aquesta setmana,  a la classe de 4t A, hem començat el Llegim en parella. S'ho passaren genial! 
A més, milloren la seva comprensió lectora i la fluïdesa. I no oblidem que una manera d'aprendre és ensenyant.

dimarts, 9 de febrer del 2016

LLEGIM EN PARELLA 4t B

Aquesta setmana, hem començat l'esperat  Llegim en parella. Un projecte motivador on els alumnes
milloren la seva competència lectora i la seva fluïdesa a través de l'atutorament d'un nin dos anys més petit.

dissabte, 30 de gener del 2016

DIA DE LA PAU

Divendres 29 celebràrem el dia de la Pau. Recordàrem valors com la justícia, la solidaritat, generositat, empatia... valors molt importants encara avui dia en un món on hi ha guerres, refugiats, injustícies, pobresa...

dijous, 28 de gener del 2016

ADÉNTRATE EN LA ORTOGRAFÍA

¿Os gusta investigar? Pues con este juego puedes jugar a ser investigador y a la vez aprender las principales normas de ortografía. Pulsa aquí


dimarts, 19 de gener del 2016

UNIDADES DE LONGITUD

A continuación, os pasamos un vídeo explicativo sobre las unidades de longitud explicado por un explorador. Si quieres verlo pulsa aquí



Trabajamos las medidas online 

para jugar a este juego debes esperar que acabe el anuncio publicitario (pincha aquí)

MEDIDAS LONGITUD

Si imprimís esta imagen sobre la escala de las medidas de longitud os puede ayudar a recordar las equivalencias de cada unidad.

dilluns, 18 de gener del 2016

VISCA SANT ANTONI!! VISCA SANT SEBASTIÀ!

Ens trobam en temps de festes. Aquest cap de setmana passat  hem celebrat Sant Antoni i aquesta setmana celebrarem Sant Sebastià el patró de ciutat. Es temps de torrar, ballar, passar-ho be i de glosar:


GLOSA 4tA



GLOSA 4tB

dilluns, 11 de gener del 2016

¿CÓMO DIVIDO?

A continuación, podéis volver a ver el vídeo que hemos visto hoy para recordar los pasos que hay que seguir para realizar una división correctamente: